Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is de trend. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de mogelijkheden om duurzame energie toe te passen in hun woning en proberen zo het energieverbruik te verminderen.

Fossiele brandstoffen worden alleen maar duurder dus energie besparen is geld besparen! Daarnaast levert een energiezuinig huis bij verkoop meer op en met moderne technieken is het wooncomfort ook nog eens sterk te verbeteren. Zowel de schil van de woning alsmede de installaties bepalen de mate van duurzaamheid. Bij nieuwbouw is een breed scala aan zowel bouwkundige als installatietechnische oplossingen mogelijk. In de regel zijn de mogelijkheden bij bestaande woningen beperkter maar ook hier blijven veel mogelijkheden voor energiebesparing mogelijk.

In de bouwsector worden producten en diensten ontwikkeld die er voor zorgen dat woningen kwalitatief hoogwaardig kunnen worden gebouwd dan wel verbouwd en energiezuinig worden gemaakt.

Voorbeelden van duurzame energie en installatietechnieken:

  • Warmtepomp
  • Zonne-energiesystemen
  • Zonneboiler en zonnepanelen
  • HRe/micro-WKK
  • Lage temperatuurverwarming (LTV)
  • Hoog Rendement Ventilatie

De zon is een onuitputtelijke energiebron en wordt in andere delen van Europa al op grote schaal benut. Zonnepanelen op uw dak leveren schone stroom en u levert energie terug aan het net wanneer de capaciteit de vraag overschrijdt. Een zonneboiler zorgt voor warm water en eventueel verwarming via de thermische zonnepanelen op het dak. Een HRe/micro-WKK is een nieuw type cv-ketel, die naast warmte ook energie opwekt. Daarnaast zijn ook diverse soorten warmtepompen inzetbaar zowel voor uw woning als voor uw zwembad. Een warmtepomp onttrekt energie aan de lucht of bodem.

Op al deze vormen van opwekking van duurzame energie kan subsidie worden aangevraagd.  STASSEN-projectmanagement kan u adviseren welke systemen voor uw woning de beste combinatie vormen.